2010. november 18., csütörtök

1. Hi Body!

     Tegnap du. megérkeztünk Miamiba, a repülőút elviselhető volt, szomjasan senkinek nem ajánlom a hosszú unalmas ücsörgést. A lészállásnál - a számomra más országokban nem megszokott módon - szokatlanul nagy kérdezősködés következett a vámosok részéről: „mennyi időre jöttél, minek? mennyi pénz van nálad? mivel foglalkozol?..." majd ujjlenyomat és fényképeltárolás. Miután megkaptam a belépéshez szükséges pecsétet, a csomagok felvételénél jött a hidegzuhany, miszerint a siklóernyős hátimotoromat lekapcsoltak Münchenben (robbanómotor szállítása - mint addig is tudtam - csak a vámosok figyelmetlenségének eredménye lehet, sajnos résen voltak) így oldhatom meg a Budapestre visszaszállítást cargoval. Nembaaaj, ma mar találtunk is az egyik főút melletti aligátorosban egy siklóernyős/sárkányos csörlőpályát, csak lesz repülés, eh J. Visszatérve a megérkezésre, Kriszti, Bazsi, Atti más járattal jött, kb fél órával később szálltak le. Attival a csomagfelvételnél pacsi, viszont Krisztit és Bazsit lekapcsolták. A drogcsempészet veszelyes, de őket persze csak túlbuzgóságból ültették a mexikói és egyéb földönkívüliek közé 2h-ra és vallattak őket mint az Elemi ösztönben Sharon Stone-t. Végül miután megmenekültek, felvettük a bérkocsit (Dodge Journey) és irány Pista bácsihoz La Belle-be.
Az utak tökéletes minőségűek, végeláthatatlanok és csak kb fel óránként zökkenti ki egy-egy kisebb kanyar a sofőrt az alvasbol. Az üzemanyag ara pofátlanul felháborító az otthonihoz képest és ez meglátszik az autók méretén is. A Daevo Matyisz kaliberu talicskak ismeretlenek, ellenben a hatalmas terepjarokkal, pickup-okkal, óriás sedan-okkal, szajtatva jarunk az utakon. Megerkezve Bazsi ismerosehez, a 75 eves vegtelenul kedves, segitokesz Pista bacsihoz az ebay-en elore megvett Shevrolet Van V8-as lakoauto fogadott. Mivel eddig csak kepen lattuk es a tenyleges allapota ketseges volt, azonnal aprolekosan szemugyre vettuk hibakat keresve. Egy 22 eves autohoz kepest egyelore nem is rossz, persze majd holnap a szerelo megmondja h. mennyi is az annyi pluszba.
Pista bacsi vacsoraval, hideg sorokkel es kenyelmes agyakkal fogadott minket, koszonjuk neki!
Ma az elso dolgunk volt h elintezzuk az auto papirjait, Pista bacsi 2 hetre tippelt mire megkapjuk a rendszamot, ezt vegul lecsokkentettuk 1 napra J. Az orom egyenes aranyban volt a kocsi papirjainak ktg-eivel, majd az elfogyasztott sor es rovid italok mennyisegevel.

2010. november 16., kedd

Prológus!

        2010 elejétől Száz Attila ötletétől fűtve, miszerint több mint 3 hónapos Közép Amerikai túrát tervez, folyamatosan eszembe ötlött, hogy milyen jó is lenne csatlakozni! Bende Krisztivel és párja Kozma Balázzsal 3-asban már májusban megvették a repjegyeket, Én októberben határoztam el magam véglegesen és foglaltam egy másik légitársaságnál. Terveink szerint az USA-ból kiindulva, Floridától Panamáig és vissza szeretnénk minél több kultúrát befogadni, minél több kalandot és élményt megélni. Szám szerint 9 ország: USA, Mexico, Belize Guatemala, Nicaragua, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Panama szerepel az állomásaink között, függően persze a felsoroltak aránylag biztonságos megközelíthetőségétől és a kétségtelenül nagy szerencsefaktortól. Helyi kapcsolatok hiányában az ebay-en talált 1988-as Chevy Van lakóautóra esett a választásunk, mely remélhetőleg megbízható mobil otthonunkként fog szolgálni. A beutazáshoz szükséges engedély, az oltások beadatása, pénz váltás és a rendszerint végsőkig elhúzott pakolás után kezdett valósággá válni a dátum, miszerint Nov. 16 van. Indul a caravan!